April 30, 2020

Nu kan du købe årets digitale Mors Dag-kort

Igen i år lancerer vi kampagnen ”Red en Mors Liv på Mors Dag”. En fin børnetegning lavet af Gitanshi på 5 år fra Indien danner i år rammen om årets Mors Dag-værk. Kortet kan sendes elektronisk til en mor, du holder af, på mail eller sms. Gitanshi bor til daglig i New Delhi i Indien, hvor vi startede vores program i 2017, og har givet sit bud på, hvad moderskabet betyder for hende. I Indien er det gået stærkt fremad med mødresundheden de seneste år, og der er heldigvis langt færre kvinder der dør i forbindelse med graviditet og fødsel. Men især i de fattige landområder, er der stadigvæk langt større risiko forbundet med at blive mor, end vi kender herhjemme. Derfor arbejder vi sammen med sundhedsmyndighederne om at bruge Safe Delivery App’en som et uddannelsesredskab for fødselshjælpere på hospitaler og klinikker, så de bedre er i stand til at håndtere fødselskomplikationer og redde både mødre og spædbørns liv. I Indien alene er App’en downloadet mere end 65.000 gange, og det er det land, hvor vi ser den største aktivitet på App’en i hele verden.

Siden 2007 har Maternity Foundation markeret Mors Dag med kampagnen “Red en mors liv på Mors Dag”, som støtter kampen mod mødredødelighed i udviklingslande. Der er sket store fremskridt på området, men 830 kvinder dør stadig hver dag i forbindelse med graviditet og fødsel. Langt de fleste i udviklingslandene, hvor størstedelen af dødsfaldene kunne være forebygget, hvis mødrene havde haft adgang til uddannet fødselshjælp under deres graviditet og fødsel. Alle indtægter fra salget af Mors Dag-kortet går ubeskåret til Maternity Foundations arbejde med at redde kvinders og børns liv i forbindelse med graviditet og fødsel.

Køb kortet her: morsdag.maternity.dk

(For our English-speaking followers: As an exception, campaign is in Danish only because of technical requirements in regards to online payment of the card.)

COVID-19

In response to the global COVID-19 pandemic, Maternity Foundation in collaboration with Copenhagen University, Laerdal Global, International Confederation of Midwives and UNFPA, the UN sexual and reproductive health agency have launched new digital content to equip skilled birth attendants in low-resource settings to protect themselves, mothers and newborns from the Coronavirus.
 
See the new COVID-19 video below and learn more about the COVID-19 content in the Safe Delivery App, which is available in English, French and Hindi.

Play video Read more

You have Successfully Subscribed!