April 25, 2022

Mød kunstneren bag årets Mors Dag-kort

Mød Lucy Allen; en 27-årig englænder, jordemoder og en spirende kunstner.

Lucys værker præger forsiderne på Maternity Foundations Mors Dag-kort. Kortene sælges fra 150 kroner op til Mors Dag den 8. maj, og alle indtægter går ubeskåret til Maternity Foundation og kampen mod mødredødelighed.

”Jeg vil gerne hjælpe verdens mødre på alle de måder, jeg kan. Både som jordemoder og som kunstner, ” siger Lucy og fortsætter:

”Jeg er stolt af, at mine værker pryder årets Mors Dag-kort og håber på, at jeg sammen med Maternity Foundation kan gøre en forskel for gravide og fødende kvinder rundt om i verden”.

Jordemoderen og kunsteren
Lucy har boet de sidste to år i København og er ved at færdiggøre sin kandidatgrad i Global Health på Københavns Universitet. Forinden arbejdede hun med socialt udsatte og sårbare gravide i Kent, tæt ved London. Det var herigennem, hun udviklede sin store interesse i samfundet og sundhedsvæsenet generelt, som fik hende til at vende tilbage til studierne.

Ved siden af arbejdet og studierne har Lucy altid tegnet. Faktisk har hun tegnet, siden hun var barn, og i dag deler sine værker på instagram-profilen la.penart.  Værkerne her hylder moderskabet i alle dets former, og nu kan Lucy tilføje sine Mors Dag-værker til samlingen.

Mors Dag-værkerne er inspireret af to portrætter af mødre fra Etiopien og Indien taget af henholdsvis Stine Heilmann og Anna Prytz Schaldemose. Lucy fortæller, at hun har elsket at omforme billederne til nye værker og tilføjer:

”Jeg håber mine værker minder alle om, hvor smuk moderskabet er – og hvor vigtigt det er, at alle kvinder har mulighed for at føde sikkert, lige meget hvor i verden de befinder sig”.

Årets kort støtter kampen mod mødredødelighed
Værkerne kan købes som digitale postkort på morsdag.maternity.dk og sendes til en mor, du holder af op til eller på Mors Dag den 8. maj. Ved at købe et postkort støtter du samtidig Maternity Foundation og kampen mod mødredødelighed.

Mødredødelighed er ikke et stort problem i Danmark, men på verdens basis dør en kvinde hvert andet minut i forbindelse med graviditet og fødsel. De fleste af dødsfaldene sker i fattige lande og områder, og størstedelen kan forhindres, hvis kvinderne får hjælp fra en uddannet fødselshjælper eller jordemoder.

Derfor træner og uddanner Maternity Foundation sundhedspersonale i lavindkomst lande og områder i Asien og Afrika gennem innovative træningsprogrammer og digitale løsninger, blandt andet den prisvindende Safe Delivery app. App’en er et digitalt værktøj for jordemødre og er i dag downloaded over 300.000 gange.