Støt kampen mod mødredødelighed

Igen i år sælger emmerys ‘Moderkagen’ i sine bagerier i Københavnsområdet og i Århus i forbindelse med Mors Dag.

Kagen kan købes fra 2. – 17. maj og koster 69 kroner. Den er en økologisk og består af en hvid brownie, med chokolade-hindbærcreme og et hvidt chokoladehjerte. 

Halvdelen af salget går ubeskåret til Maternity Foundations arbejde med at uddanne jordemødre og bekæmpe mødredødelighed i verdens fattige og konfliktramte lande og områder, eksempelvis i Ukraine, Afghanistan og Etiopien. 

Fordi det aldrig må koste liv at give liv.  

Hvorfor mødredødelighed?

Nye tal viser, at der stadig dør alt for mange kvinder i forbindelse med graviditet og fødsel. Faktisk sker det hvert andet minut.

De fleste dødsfald sker i verdens fattige og konflikt-ramte lande og områder, men størstedelen kan forhindres, hvis kvinderne får hjælp fra en trænet jordemoder.

Derfor træner og uddanner Maternity Foundation jordemødre gennem innovative træningsprogrammer og digital løsninger, såsom Safe Delivery App’en.

Mødredødelighed har store konsekvenser. Ikke bare for de enkelte familier, men også for deres lokal samfund – ja, faktisk for os alle sammen. For hvis vi ikke fremmer kvinders sundhed og rettigheder, når vi ikke FN’s verdensmål om at skabe en bedre og mere bæredygtig verden.

Mød jordemødre, som er støttet af Maternity Foundation

“En kvinde kom ind tidligt om morgenen. Hun var i fødsel, men babyen lå omvendt, så numsen og ikke hovedet ville blive født først. Med hjælp af Safe Delivery App’en og træningen, jeg har fået gennem Maternity Foundation, så vidste jeg, hvad jeg skulle gøre. Alt gik godt – og både mor og barn havde det fint efter fødslen.”

– Nicola Zewga, jordemor i Nguenyyiel flygtningelejren i Ehiopien.

“Jeg er 55 år og blev uddannet i 1985. Alle de unge sygeplejersker her på hospitalet kender de nyeste procedurer og guidelines, og jeg har haft svært ved at følge med.  Med Safe Delivery App’en har jeg fået adgang til den nyeste viden, og nu er jeg på niveau med de andre sygeplejersker. Man er aldrig for gammel til at være, heldigvis.”

– Rajinder Kaur, sygeplejerske på Mata Kaushalya Government Hospital i Indien.

“Jeg havde netop hjulpet en kvinde gennem en fødslen, da det nyfødte barn pludseligt fik høj feber og ikke ville ammes. Jeg havde ikke mulighed for at overføre barnet til et hospital. Vi havde ingen biler, og vi er langt ude på landet. Men takket være Safe Delivery App’en fandt jeg ud af, hvad der skulle gøres – og feberen faldt.'”

– Fareeda Tinorgah Yelgie, jordemoder ved Tolon sundhedscentret i Ghana.