‘Moderkagen’ hjælper verdens mødre

For tredje år i træk sælger emmerys ‘Moderkagen’ i sine bagerier i forbindelse med Mors Dag  den 12. maj.

Halvdelen af salget går til Maternity Foundations arbejde med at uddanne jordemødre og bekæmpe mødredødelighed i verdens fattige og konfliktramte lande og områder. Fordi det aldrig må koste liv at give liv.  

Kagen sælges fra den 30. april og indtil 13. maj 2024 og koster 69 kroner. Den er beregnet til mindst 2 personer og er økologisk, bestående af en brownie-bund, med passionsfrugtcreme og et hvidt chokoladehjerte. 

Så længe lager haves, lægger vi et flot Mors Dag-kort i kageæsken.​

Vil du gerne bestille kagen på vegne af en virksomhed eller organisation? Så kontakt helle@maternity.dk

Hvorfor mødredødelighed?

Nye tal viser, at der stadig dør alt for mange kvinder i forbindelse med graviditet og fødsel. Faktisk sker det hvert andet minut.

De fleste dødsfald sker i verdens fattige og konflikt-ramte lande og områder, men størstedelen kan forhindres, hvis kvinderne får hjælp fra en trænet jordemoder.

Derfor træner og uddanner Maternity Foundation jordemødre gennem innovative træningsprogrammer og digital løsninger, såsom Safe Delivery App’en.

Mødredødelighed har store konsekvenser. Ikke bare for de enkelte familier, men også for deres lokal samfund – ja, faktisk for os alle sammen. Mødredødelighed er hvert eneste år forbundet milliard-store samfundsmæssige tab.

Mød jordemødre, som er støttet af Maternity Foundation

Nedenfor kan du lære tre jordemødre at kende fra forskellige steder i verden, som alle er blevet støttet af Maternity Foundation.

“En kvinde kom ind tidligt om morgenen. Hun var i fødsel, men babyen lå omvendt, så numsen og ikke hovedet ville blive født først. Med hjælp af Safe Delivery App’en og træningen, jeg har fået gennem Maternity Foundation, så vidste jeg, hvad jeg skulle gøre. Alt gik godt – og både mor og barn havde det fint efter fødslen.”

– Nicola Zewga, jordemor i Nguenyyiel flygtningelejren i Ehiopien.

“Jeg er 55 år og blev uddannet i 1985. Alle de unge sygeplejersker her på hospitalet kender de nyeste procedurer og guidelines, og jeg har haft svært ved at følge med.  Med Safe Delivery App’en har jeg fået adgang til den nyeste viden, og nu er jeg på niveau med de andre sygeplejersker. Man er aldrig for gammel til at være, heldigvis.”

– Rajinder Kaur, sygeplejerske på Mata Kaushalya Government Hospital i Indien.

“Jeg havde netop hjulpet en kvinde gennem en fødslen, da det nyfødte barn pludseligt fik høj feber og ikke ville ammes. Jeg havde ikke mulighed for at overføre barnet til et hospital. Vi havde ingen biler, og vi er langt ude på landet. Men takket være Safe Delivery App’en fandt jeg ud af, hvad der skulle gøres – og feberen faldt.'”

– Fareeda Tinorgah Yelgie, jordemoder ved Tolon sundhedscentret i Ghana.